A hőtérkép rendszerünk moduláris felépítésű, modulonként 36 mérési pontot tartalmaz. Ezek a mérőpontok hálószerűen befedik a modul hidegoldalán a kilépő használt levegő teljes keresztmetszetét, így teljes körű hőmérsékleti képet kapunk. A kapott hőmérséklet értékeket egy megfelelő színskálán ábrázolva látványosan kirajzolódik a szárító teljes hőmérsékleti állapota. Az egyes mérési pontok hőmérséklete számszerűen is leolvasható, de a hőállapot egyetlen pillantással is ellenőrizhető, hogy van-e valahol valami rendellenesség.

A hőtérképből kinyerhető információk:

  1. Teljes hőmérsékleti állapot
  2. Esetleges helyi melegedések, termény elakadás
  3. Hőmérséklet eloszlás egyenletessége
  4. Kiadagolási sebesség egyenletessége (az előzővel együtt a szárítási egyenletességet határozza meg)

A hőtérkép adatok segítségével a tűzveszély 100%-osan kizárható, mert a rendellenes melegedést kimutatja a rendszer messze a gyulladási hőfok elérése előtt.

A hőmérséklet eloszlás és a kiadagolási sebesség egyenletességét nyomon követve be tudunk avatkozni a forrólevegő légterelőkkel illetve a kiadagolás szabályzó suberekkel, igy be tudjuk állítani az optimális egyenletes működési állapotot. Így a szárított anyag nedvességtartalma homogén lesz, nem lesznek benne túlszárított és alulszárított szemek, ezáltal javul a szárítási minőség.

Az egyenletes és kiegyensúlyozott szárítási folyamat könnyebben szabályozható és hatékonyabban működnek az automata vezérlő funkciók.

A program folyamatosan (3 percenként) naplózza a hőtérkép adatokat, amelyek utólag visszanézhetők.

HETECH

További hírek

×