Cégünk a spanyol CONSERGRA cég CONSERFRIO nevű, költséghatékony és gazdaságos hűtőrendezését forgalmazza, amelyet az 1969-ben alapított vállalkozás gabonafélék, magvak és más gyorsan romlandó termények tartósítására fejlesztett ki.
Ehhez kompakt, hordozható berendezést kínállunk, amely nagy nyomású levegő befúvásával működik. A CONSERFRIO hűtőrendszer a lehűtött és megfelelően kontrollált levegő által teszi lehetővé a termény természetes konzerválását.
A hideg, száraz levegőt az ömlesztett terményhalom alsó részébe juttatják, és ez a forró és nedves levegő következetes elszívását okozza a halom tetején, anélkül, hogy megváltoztatná annak természetes tulajdonságait vagy összetételét.
A megoldás jelentősen csökkenti a termény tömegveszteségét és minőségromlását a tárolás során. A magvak megtartják magas csírázási potenciáljukat, olajos magvaknál pedig elkerülhetővé válik az oxidáció, valamint az olajtartalom és a szabad zsírsav (FFA) csökkenése.
A CONSERFRIO távol tartja a rovarokat, a penészt és a toxinokat is a higrometrikus szabályozás révén. Szükségtelenné válik a vegyszeres és a füstkezelés, ráadásul könnyű a beszerelése is, az energiafogyasztása pedig kedvezőbb a korábbi megoldásokkal szemben, és az ózont sem károsítja, környezetbarát.
Mivel a hőmérsékletet és páratartalmat folyamatos kontroll alatt tartja a rendszer, így a túlszárítás elkerülhető. A spanyol gyártó szerint a gazdálkodók 1-2 éves megtérüléssel számolhatnak a CONSERFRIO használata esetén.
A 2024-es HETECH Szakmai Nap kiemelt témája CONSERFRIO, a gabonahűtés technológiája amelyről Joan Rius (CONSERGRA) tartott előadást.
Tekintse meg az előadásról készült videót a lejátszás gombra kattintva.
Bővebb információért keresse kollégáinkat. Természetesen meglévő tárolóit felmérjük és a gyártóval egyeztetve az ideális gépet ajánljuk Önnek.