+36 (76) 509–030 - Fax: +36 (76) 509–031  |  info@hetech.hu 0364.882 050 - Fax: 0364.882 050  |  office@hetech.ro

Kedvezményezett neve: HETECH TREND Mérnöki Iroda Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Komplex technológiai fejlesztés megvalósítása a HETECH TREND KFT.-nél

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00682

Szerződött feltételesen visszatérítendő támogatás összege: 208.312.510,- Ft

A támogatás mértéke: 70%

A projekt tervezett befejezési időpontja: 2023.11.10.


 

A projekt tartalmának bemutatása

A termékek iránt piaci kereslet növekedése, exportpiacok irányából jelentkezik. Erre építve a HETECH TREND Kft. stratégiai célul tűzte ki a gyártó kapacitásának bővítését, hatékonyságának növelésével párhuzamosan az exportpiaci értékesítés volumenének növelését.

Széchenyi Terv Plusz program Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében megvalósuló projekt elemei:

A vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő infrastrukturális és ingatlan beruházás keretében raktárcsarnok létesítése valósul meg. A raktárcsarnok építésének célja a logisztikai szolgáltatás kapacitásának növelése, minőségének javítása, valamint a partnerek gyorsabb kiszolgálása. Az új raktárcsarnoknak köszönhetően nemcsak a készletek mozgatása válik áttekinthetőbbé és gyorsabbá, de a vállalkozás partnerei növekvő igényeit is zökkenőmentesen ki tudja elégíteni. Az új csarnok elhelyezkedése, valamint rakodó felületeinek kialakítása a fuvareszközök töltését is gyorsabbá teszi.

Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése:

– Gyártási kapacitás bővítéséhez kapcsolódóan PTL 4001 1500/3000 típusú Fiber lézervágó berendezés beszerzése történik meg.

A lézervágó berendezés precíziós munkavégzést tesz lehetővé. Alkalmazásával olyan bonyolult geometriájú alakos és jellemzően nagyméretű munkadarabok sokkal hatékonyabb megmunkálására is lehetőség lesz, amire hidraulikus, illetve excentrikus megmunkáló berendezések használatával csak sokkal kevésbé hatékony módon van lehetőség. A lézervágó berendezés gyártási technológiai sorban való alkalmazása révén a vállalkozás logisztikai folyamatainak hatékonysága több tényező révén is jelenősen javul. Ezek közül meghatározó, hogy az anyagmozgatási szükséglet jelentősen csökken, mivel az alapanyagot lényegesen kevesebbszer kell forgatni, mozgatni, mint az eddigi gyártási folyamatok során. Mindezek következtében a logisztikai hatékonyság lényegesen javul, egyrészt a raktározandó alapanyagok mennyiségét másrészt az igénybe veendő anyagmozgató eszközök kapacitását illetően.

Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása keretében 10 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése valósul meg.

Képzési szolgáltatások igénybevétele: A termékek iránt piaci kereslet növekedése, exportpiacok irányából jelentkezik. Erre építve a HETECH TREND Kft. stratégiai célul tűzte ki a gyártó kapacitásának bővítését, hatékonyságának növelésével párhuzamosan az exportpiaci értékesítés volumenének növelését. Ehhez pedig elengedhetetlenül fontos a munkavállalók nyelvtudásának fejlesztése. Ennek megfelelően munkavállalók angol nyelvű képzése valósul meg.

×